top of page

Роз’яснення щодо ситуації з Довженко-Центром.



 

Будівництво мультифункціонального житлового комплексу White Lines вже на завершальному етапі, ТРК буде розташований в стилобатній частині ЖК - між трьох веж. В проєкт нашого комплексу будівля Довженко-Центру не входить та залишається у власності держави.

Деталі співпраці між Довженко-Центром і А Девелопмент :

Кілька років тому ми дійшли принципових домовленостей з Довженко-Центром, на підставі яких погодили з керівництвом Центру проєкт Договору організації містобудівної діяльності.

Згідно з вищевказаним договором, ми підтвердили свою готовність допомагати у відновленні цього культурного простору, а саме : ⁃ виконати реконструкцію та утеплення фасадів Центру, ⁃ зробити благоустрій внутрішнього двору Центру, ⁃ здійснити ремонт бомбосховища з пристосуванням його під резервне фільмосховище. Обсяг інвестицій орієнтовно складав 27,0 млн. грн.

Зі своєї сторони, Центр надавав згоду про надбудову металевої конструкції над бомбосховищем, яка дозволяла нам зберегти єдину візуальну лінію фасаду мультифункціонального житлового комплексу White Lines. Пропозицію про укладення вищезгаданого Договору ми направили Центру наприкінці 2020 року. Центр, згідно з процедурою, направив пропозицію (проєкт) на розгляд до Міністерства культури.

На превеликий жаль, проєкт договору досі не було погоджено Міністерством культури.

На даний час ми як меценати (загальний обсяг інвестицій склав близько 3 млн. грн) відновили ганок Центру та закупили керамограніт для лобі Центру, профінансували створення концепції та розробку проєкту благоустрою Голосіївської площі перед центром (автор – відомий урбаніст Влодко Зотов). Загальний обсяг наших інвестицій у відновлення Голосіївської площі, як комфортної зеленої зони відпочинку, заплановано у розмірі 40 млн. грн.

bottom of page